Fiscaal agrarische actualiteiten: schrijf u hier in!

Nieuws

Een terugkerende korte cursus om u up-to-date te houden met de agro-ficale ontwikkelingen: Fiscaal agrarische actualiteiten.

Er worden spoedig nieuwe cursussen voor het eerste kwartaal van 2018 gepland. U kunt zich dan via deze site weer aanmelden.

Docent

Petrus Zijlstra verzorgt periodiek bijeenkomsten voor diverse accountants- en administratiekantoren waarbij de laatste jurisprudentie, actualiteiten en praktijkervaringen behandeld worden en waarbij er alle ruimte is voor inbreng van vragen of casussen.

Opzet en inhoud

De opzet is globaal als volgt. De bijeenkomst begint om 16.00 en eindigt om 18.00. Ontvangst is vanaf 15.45. De onderwerpen zijn afhankelijk van de actuele rechtspraak en praktijkcasussen maar naar verwachting zal in ieder geval het volgende aan bod komen:
1. Landbouwvrijstelling
2. Samenwerkingsverbanden
3. BTW & Overdrachtsbelasting
4. Erf- en schenkbelasting

De insteek van de cursussen zal een praktische benadering zijn van de relevante fiscale regelgeving. De nadruk zal hierbij liggen op zaken waartegen een accountant, administrateur of agrarisch bedrijfsadviseur aanloopt.

Om die reden is er ook de mogelijkheid tot inbreng en behandeling van casussen uit de praktijk.

Kosten
De kosten van elke cursus bedragen € 100 (exclusief BTW) per persoon.

Annuleringsvoorwaarden

Na inschrijving kan er kosteloos geannuleerd worden tot uiterlijk twee weken voor de startdatum van de cursus. Bij latere annulering is 50% van de kostprijs verschuldigd. Vervanging door een collega is altijd mogelijk.

Aantal deelnemers
Om een goede en betrokken sfeer mogelijk te maken, is het maximum aantal deelnemers per cursus 15 personen.

PE-punten
De cursussen zijn ter accreditatie voorgelegd aan het Register Belastingadviseurs. Per overdrachtsuur wordt er 1 PE-punt toegekend. Het aantal punten voor het Register Belastingadviseurs zal naar verwachting 2 PE-punten zijn.

Locatie

De bijeenkomsten vinden onder andere plaats in Groningen, Haren en Drachten. Uiteraard is het ook mogelijk om af te wijken of deze in kleine setting binnen uw eigen organisatie te laten plaatsvinden.